Gezellig drukke Sinterklaas intocht bij Stokperdje en Hart van Zundert

Ook dit jaar bracht Sinterklaas en de Pieten een bezoekje aan Zundert. In de ochtend werd hij door de brandweer met loeiende sirenes naar ’t Stokperdje gebracht. Vele kinderen stonden de Sint op het plein op te wachten en wethouder Twan Zopfi verwelkomde de Sint en al zijn Pieten. Eenmaal binnen was het op het podium nog even zoeken naar de stoel van Sinterklaas. Want Sinterklaas kan toch niet op een krukje of kistje zitten? Maar eenmaal de stoel gevonden was konden de ruim 200 kinderen hun mooie kleurplaat, verlanglijstje of kunstwerk aan Sinterklaas overhandigen. Met een goed gevulde snoepzak en gezonde mandarijn gingen daarna de kinderen weer van het podium af. De Pieten maakten er samen met de leiding van ’t Stokperdje een gezellig boel van.

Foto: Charles van Campenhout

Na de zitting bij ’t Stokperdje konden de Sint en Pieten even rusten. En rond half drie vertrokken ze voor een gezellige en bonte rondrit naar Hart van Zundert. Hebt u de Pieten ook gezien in hun super mooie nieuwe pakken? Dit dankzij de Zundertse ondernemers, waarvoor dank! Bij het Hart van Zundert zaten ook nog ruim 200 kinderen te wachten op de Sint en Pieten. Burgemeester Leny Poppe-de Looff verwelkomde in haar huidige functie Sinterklaas voor het laatst in Zundert. Sinterklaas heeft haar hartelijk bedankt voor de mooie ontvangsten alle jaren. Halverwege  de middag konden de kinderen (maar ook vele ouders, opa’s en oma’s) ook nog genieten van een energiek optreden van Triple-S Dance. En nadat vervolgens de laatste kinderen met hun snoepzak vastklampend naar huis toe gingen, was het tijd voor de Sint om weer te vertrekken.

Sinterklaas bedankt alle kinderen voor de mooie tekeningen! En het Sint Nicolaas Comité bedankt de Zundertse ondernemers voor hun steun en alle anderen die bijgedragen hebben aan deze mooie dag. Hopelijk allemaal tot volgend jaar!