Sinterklaas in Zundert verwelkomd door honderden kinderen bij ’t Stokperdje en De Schroef

Afgelopen zondag was Sinterklaas weer in Zundert. En wat was het weer een groot feest! Samen met een grote groep Pieten kwam Sinterklaas weer ruim 450 kinderen begroeten en honderden tekeningen in ontvangst nemen.

In de ochtend werden Sinterklaas en de Hoofdpiet al zittend in een bank opgeschept door een shovel en bij ’t Stokperdje afgezet. Hier stonden vele kinderen al luid zingend te wachten. Samen met burgemeester Joyce Vermue werden de Sint en alle Pieten op deze manier hartelijk verwelkomd. Vervolgens kon in een gezellig aangekleed Stokperdje de zitting beginnen. Terwijl de kinderen in groepjes aansloten in de rij, konden de andere wachtende kinderen naar hartenlust nog wat kleuren, knutselen of lekker relaxed een filmpje kijken. De Pieten maakten er met de leiding van ’t Stokperdje weer een fantastisch feestje van! Uiteindelijk waren rond half een alle kinderen bij Sinterklaas geweest en met een goed gevulde snoepzak en gezonde mandarijn weer op weg naar huis.

Na de zitting bij ’t Stokperdje konden de Sint en Pieten even rusten. Rond half drie vertrokken ze voor een gezellige rondrit naar Cultuur Centrum De Schroef. Onder professionele muzikale begeleiding van Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak werd Sinterklaas in een koets richting De Schroef gebracht. Vele nieuwsgierige Zundertenaren kwamen even buiten kijken naar deze mooie optocht om de Sint toe te zwaaien. Eenmaal aangekomen bij De Schroef werd Sinterklaas opnieuw verwelkomd door de burgemeester. Sinterklaas mocht daarna ook bij De Schroef weer honderden tekeningen in ontvangst nemen. Later op de middag zorgde Triple-S Dance nog voor een super gaaf en energiek optreden op het podium. Dit resulteerde in een trotse Sinterklaas en vele trotse ouders, opa’s en oma’s. Wat een danstalent in Zundert! Nadat daarna de laatste kinderen met hun snoepzak vastklampend naar huis toe gingen, was het tijd voor de Sint om weer te vertrekken.

Sinterklaas bedankt alle kinderen voor de mooie tekeningen! Het Sint Nicolaas Comité wil graag alle Zundertse ondernemers bedanken voor hun steun en alle anderen die bijgedragen hebben aan deze mooie dag. Voor volgend jaar is het Comité nog op zoek naar enkele vrijwilligers. Wilt u dit geweldige feest volgend jaar helpen organiseren? Organiserend talent? Aanpakker? Dan hoort het Comité graag van u! Stuur voor meer informatie een mailtje naar info@sintenpietzundert.nl. Hopelijk allemaal tot volgend jaar!