Gezelligheid in ‘De Sint Fabriek’ in Zundert

De drukke tijden voor de Sint zijn weer aangebroken. Afgelopen zaterdag vierde hij met de Pieten en bezoekers uit diverse gemeente (waaronder een delegatie uit Zundert!) de landelijke intocht in Nederland. En de dag erna bezochten de Sint en Pieten de in Zundert opgebouwde Sint Fabriek. Diverse Pieten hebben hard gewerkt om deze fabriek nog op tijd klaar te hebben. En dat is gelukt. Op zondagochtend iets voor tien uur knipte Sinterklaas samen met burgemeester Vermue een lint door en daarmee was De Sint Fabriek geopend.

Foto: Charles van Campenhout

Na de opening konden de eerste mensen vervolgens een voor een, een kijkje nemen in De Sint Fabriek. Te voet, met de fiets of met de auto kon een route door de fabriek gevolgd worden. Het was goed te zien hoe druk de Pieten het nog hebben met alle voorbereidingen voor pakjesavond. Pepernoten bakken, pakjes inpakken, snoepzakken maken, kleurplaten uitdelen en tekeningen verzamelen. Gelukkig hebben de kinderen in de fabriek de Pieten nog even kunnen helpen. Uiteraard had ook iedereen even de gelegenheid om Sinterklaas te begroeten. Vanuit zijn kamer, midden in de fabriek hield hij – samen met hoofdpiet – tegelijkertijd de bezoekertjes in de fabriek en de hardwerkende Pieten goed in de gaten! Bij het verlaten van de fabriek werden de kinderen natuurlijk nog getrakteerd op een goed gevulde snoepzak en mandarijn.

Foto: Charles van Campenhout

Nadat alle kinderen de Pieten geholpen hadden en iedereen Sinterklaas weer even gezien had, zijn de opruim-Pieten begonnen met het opruimen van deze tijdelijke Fabriek. De Sint en de Pieten hebben vervolgens nog met een rondrit door Zundert afscheid genomen voor deze dag. Daarna zijn ze vertrokken. We denken naar een volgende gemeente met een geheime fabriek, pakjesloods of pepernoten centrale.

Saamhorigheid
De Hoofdpiet heeft nog voor het vertrek heel even met het intocht comité gesproken. Hij heeft ze ingefluisterd dat de Sint erg onder de indruk is van de saamhorigheid in Zundert om deze tijdelijke fabriek zo snel nog te kunnen bouwen. Hoofdpiet wilde zeker de eigenaar van de locatie CLTV Zundert bedanken en ook de ondersteunende stichtingen Corso Zundert en ’t Stokperdje die met veel materiaal deze fabriek mogelijk gemaakt hebben. Uiteraard wil de Hoofdpiet ook diverse vrijwilligers zoals onder andere de verkeersregelaars erge bedanken voor hun betrokkenheid. En natuurlijk dank aan de talloze bedrijven en personen die hun steentje financieel of materiaal bijgedragen hebben aan De Sint Fabriek.

Foto’s intocht
Het comité wil ook de bezoekers nog bedanken en de talloze positieve reacties die we ontvangen hebben. Mocht u het comité nog willen steunen met een materiele of financiële bijdrage kijk dan op deze website voor de mogelijkheden. Tevens vindt u hier ook de foto’s van onze fotograaf Charles van Campenhout. En als u geïnteresseerd bent om het comité te helpen als vrijwilliger of als bestuurslid, neem dan vooral contact met ze op via info@sintenpietzundert.nl.